مزرعه ماینر کذب محض است ؛ برق تولیدی نیروگاه منتظرقائم وارد شبکه سراسری می شود
مدیر عامل نیروگاه شهید منتظر قائم خبر منتسب به این نیروگاه در خصوص انتقال برق به مزرعه ماینر را تکذیب کرد و گفت: این خبر اساسا کذب است و تمامی ظرفیت برق تولیدی نیروگاه منتظر قائم به شبکه سرسری منتقل میشود.
گرشاسب جمشید نژاد مدیر عامل نیروگاه منتظر قائم در گفتگو با خبرنگار فارس در فردیس، در خصوص خبری که اخیرا در فضای مجازی و برخی رسانه ها در خصوص انتقال برق از نیروگاه منتظر قائم به یک مزرعه ماینر در شهر ری، اظهار کرد: اولا که این خبر قدیمی مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده و کذب محض است و در همان وقت توسط مالک نیروگاه تکذیبیه آن منتشر شد. اما اینکه چرا در روزهای اخیر درزمان پیک مصرف برق، با چه هدفی توسط برخی رسانه ها بازنشر داده شد و موجب تشویش اذهان عمومی شد،.نیاز به بررسی بیشتر توسط نهادهای مسئول دارد و نیروگاه این موضوع را از مراجع ذیربط پیگیری می کند.
وی با تشریح دلایل فنی در خصوص کذب بودن این خبر ، گفت: با توجه به فاصله ۷۰ کیلومتری نیروگاه منتظر قائم با شهری ری، انتقال برق نیاز به ایجاد کانال زیر زمینی دارد که با جاده، بزرگراه و موانع حساس بسیاری روبرو می شود و عبور از آنها نه تنها به سادگی، و به صورت مخفیانه امکانپذیر نیست، بلکه یک پروژه عظیم شهری است که برای عبور از هر یک از موانع به مجوز نیاز دارد.
مدیرعامل نیروگاه منتظر قائم فردیس در خصوص ضرورت صرف هزینه هنگفت برای ایجاد مزرعه ماینر با ظرفیت مصرف برق تولیدی نیروگاه، بیان کرد: با ۱۳۰۰ مگاوات برق تولیدی نیروگاه می توان ۴۳۳ هزار دستگاه با راندمان بالا (مصرف هر دستگاه ۳ کیلو وات) خریداری کرد که با احتساب قیمت هر دستگاه در حدود ۵ هزار دلار ، حدود چند میلیارد دلار ارز و برای چنین مزرعه ای زمینی به مساحت ۱۰ هکتار نیاز است که ماینرها در طبقات ۴ تایی جایگذاری شود.
وی افزود: برای انتقال برق با ظرفیت ۱۳۰۰ مگاوات از طریق کابل آنهم به طول ۷۰ کیلومتر، کابل فشار قوی با سطح مقطع بسیار بالا نیاز است که اجرای آن باید توسط ماشین ها و دستگاه های بسیار سنگین صورت بگیرد.
جمشید نژاد گفت: هر عقل سلیمی می داند که انتقال این ظرفیت برق با هزینه بسیار سنگین و شرایط سخت به مزرعه ماینر با فاصله ۷۰ کیلومتر مقرون به صرفه نیست و در صورت صحت این موضوع و اقدام به انتقال برق نیروگاه، مزرعه ماینر در فاصله نزدیک نیروگاه ساخته می شد.
وی با بیان اینکه تمامی برق تولیدی نیروگاه منتظرقائم مستقیما به شبکه برق سراسری تزریق می شود؛ یادآور شد: با توجه به تجهیزات مانیتور و قابل سنجش نصب شده در هر نیروگاه و دیسپاچینگ ملی، میزان برق تولیدی، لحظه به لحظه کنترل، بررسی و صحت سنجی می شود و امکان کوچکترین خطا وجود ندارد، حتی برق مصرفی داخل نیروگاه قابل اندازه گیری است.
مدیر عامل نیروگاه منتظر قائم گفت: تمامی ظرفیت برق این نیروگاه وارد شبکه سراسری می شود و ۲۵ درصد از برق استان البرز و ۳ درصد از برق کشور را تامین می کند. با این اوصاف انتشار چنین اخباری و انتساب آن به رئیس دیوان محاسبات کشور قابل تامل است