کمیته HSE

محیط زیستی 2

پاسداشت محیط زیست

بحران محیط زیست حاصل انفجار جمعیت و افزایش مصرف در جهان به مرحله ای رسیده که ابعاد آن بشدت در حال گسترش است. در این بین توسعه صنعتی و تکنولوژی های جدید این عوامل را تشدید نموده اند زیرا پیوسته منابع طبیعی را مصرف نموده و به آلودگی ها می افزایند. آلودگی محیط زیست پدیده ای است که انسان ها خود به خویشتن و سایر همنوعان و موجودات دیگر تحمیل نموده اند و این مسئله زمانی خود را نشان می دهد که باعث رنجش و اعتراض انسان ها گردد و اغلب مردم و دولت ها وقتی واکنش نشان می دهند که امور به مرحله بحرانی رسیده باشد.

 

 

محیط زیستی1

اخلاق زیست محیطی

اخلاق زیست محیطی شامل مجموعه رفتارهایی است که رعایت آنها در تولید، مصرف و دیگر شئون زندگی منجر به کمترین صدمات و ضایعات زیست محیطی شده، ضمن آنکه اساس زندگی را با مشکل مواجه نمی سازد. تنها با رعایت اخلاق زیست محیطی می توان از محیط زیست صیانت نمود، در غیر اینصورت پیشرفته ترین قوانین و مقررات، با کمترین فن آوری ها و پیشرفته ترین پژوهش ها نیز نمی تواند جوامع را در دراز مدت به سمت توسعه پایدار رهنمون سازد. کاهش تولید مواد زائد و پساب ها، کنترل آلاینده های هوا در مبدأ، دفع صحیح مواد زائد، تصفیه پساب ها قبل از تخلیه به محیط از جمله این رفتارها می باشد.

 

 

نمادهای اخلاق زیست محیطی در نیروگاه

1) استقرار سیستم مدیریت محیط زیست بر اساس استاندارد ISO 14001:2004 از سال 1385.
محیط زیستی 4
2) اجرای پروژه تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی و بهداشتی در سه فاز شامل
فاز یک: جمع آوری و آبگیری لجن کلاریفایر؛ سال 85
فاز دو: جمع آوری و تصفیه فاضلاب شیمیایی؛ سال 87
فازسه: جمع آوری و تصفیه فاضلاب بهداشتی؛ سال 89

 

 

 

3) نصب و راه اندازی سیستم پایش مستمر(Online) گازهای خروجی دودکش های واحدهای 1 و 2 بخار سال 90 و واحدهای 3 و 4 بخار سال 94 و واحدهای 1 تا 4 گازی از سال

محیط زیستی 5

 

 

 

 

 

 

4) گاز سوز نمودن کامل واحدهای بخار قدیم مجموعه نیروگاه در سال 94، با اجرای پروژه تعویض مشعل های مازوت سوز مشعل های گاز سوز
5) احداث، توسعه و نگهداری فضای سبز نیروگاه

IMG_3436محیطزیستی 6

 

 

 

 

 

6) بهینه سازی و کاهش مصرف آب، شامل:
  • طرح بازیافت پساب بکواش فیلترهای شنی نیروگاه بخار (حدود 200 متر مکعب در شبانه روز).
  • طرح جمع آوری کلین درین های سیکل ترکیبی (بطور میانگین 22 متر مکعب در ساعت).
  • انتقال پساب احیا تصفیه خانه سیکل ترکیبی به تصفیه خانه پساب که باعث کاهش مصرف مواد شیمیایی جهت خنثی نمودن پساب می شود.
  • طرح بازیافت پساب سمپلینگ های سیکل ترکیبی (حدود 27 متر مکعب در شبانه روز).
7) اجرای تصفیه خانه ی جامع پساب های خروجی نیروگاه جهت استفاده در برج های خنک کن و فضای سبز
8) بازیافت پساب خروجی فیلترپرس های فاز 1 تصفیه فاضلاب صنعتی.
9) مدیریت پسماند، دربرگیرنده:
  • امحاء روغن آسکاترل حاول PCB5 موجود در مجموعه
  • بازیافت رسوبات آبگیری شده در تصفیه خانه پساب صنعتی
  • مدیریت پسماندهای پزشکی حاصل از فعالیت مرکز بهداشت نیروگاه
  • مدبربت پسماندهای تر و خشک بخش خدماتی مجموعه

بهداشت حرفه ای

بهداشت‌ حرفه‌ای‌ از جمله‌ با ارزشترین‌ دارائیهای‌ افراد جوامع‌ و کشورها است‌ که‌ بعنوان‌ یک‌ استراتژی‌ با اهمیت‌ نه ‌تنها سلامتی‌ شاغلین‌ را درنظر می‌گیرد  بلکه‌ تاثیر مثبت‌ و قابل‌ ملاحظه‌ای‌ دربهره‌وری‌ و کیفیت‌ محصولات‌، انگیزش‌ کار ، رضایت‌ شغلی‌ و کیفیت‌ کل‌ زندگی‌ افراد جامعه‌ دارد.
در بهداشت‌ حرفه‌ای‌ همه‌ مسایل‌ بهداشتی – پزشکی‌ و ایمنی‌ پیشه‌ های‌ گوناگون‌ مورد مطالعه‌ و بررسی‌ قرار می‌گیرد و همواره‌ تلاش‌ بر این‌ است‌ که  از تاثیر سوء عوامل‌ آسیب‌زا، شامل عوامل‌ فیزیکی‌، عوامل‌ شیمیایی، زیست‌ شناختی‌ و ارگونومیک‌ بر فرد جلوگیری‌ شود. با این باور،‌ کوششها به سمت‌ پیشگیری‌ از بیماریها و حوادث‌ ناشی‌ از کار جهت‌ یافته‌اند، زیرا باور بر این ‌است‌ که ‌بیشتر بیماریهای‌ شغلی‌ اگر درمان‌ شدنی‌ باشند، سخت‌ درمان‌ بوده‌ و تا پایان‌ زندگی‌ گریبانگیر فرد خواهند بود.
هدف‌ ازخدمات‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ تامین‌ ایمنی‌، بهداشت‌، پیشگیری‌ از بیماریهای‌ ناشی‌ از کار، پیشگیری‌ از معلولیتها، استفاده‌ بهینه‌ از توان‌ نیروی ‌کار و تامین‌ رفاه‌ شاغلین‌ است.‌ این‌ مهم‌ میسر نمی‌شود مگر آنکه‌ بتوانیم‌ با استفاده‌ از قوانین، آئین‌ نامه‌ها و طرحهای‌ دردست‌ اجرا، وجود نیروی‌ کارسالم‌، بارور و باانگیزه‌ را تضمین‌ نماییم‌ .

 

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا